Alergeni

GRUPE DE ALERGENI

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI DIN 20 Martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:  

1. Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâuspelt, grâu mare, sau hibrizi ai acestora) și produse derivate
2. Crustacee si produse derivate
3. Ouă si produse derivate
4. Peste și produse derivate
5. Arahide și produse derivate
6. Soia și produse derivate
7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza)
8. Fructe cu coajă, de exemplu migdale, alune de padure,nuci, fistic, nuci macadamia precum și produse derivate
9. Telină și produse derivate
10. Muștar și produse derivate
11. Semințe de susan și produse derivate
12. Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2
13. Lupin si produse derivate
14. Moluste si produse derivate

In cazul in care suferiti de o alergie, va rugam sa solicitati informatii suplimentare inainte de efectuarea comenzii.  

Va multumim pentru intelegere!